The design of this residence breaks the shackles of a lot of generic ideas. The main concern while designing was to avoid creating an environmental imbalance in the area as it was a low-lying region.
       
     
 The idea was to raise the building from the ground , consequently forming a pond at the lowest point in the site which edges into the house  with a staircase dangling over it.
       
     
43322973_10155397268636991_4865959433949151232_n.jpg
       
     
 The living area provides a serene atmosphere and absolute solitude created by the bamboo and rustic furniture made with scrap wood.
       
     
 Perks of designing on site.
       
     
 Working on the ferrocement staircase that hangs from the bamboo.
       
     
 The focal point here is the cantilevered staircase hanging from the bamboo facade, that captures the wild side of this residence.
       
     
 The edifice made of bamboo and our mud block jali.
       
     
_DSC1349.jpg
       
     
 Tiny , cozy places are not restrained to the interiors of the residence. Semi-private interstitial areas like these that connect the outside and the inside is the soul of this project.
       
     
 The intricately worked out rotating CSEB jali creates a congruous circulation of air and a beautiful pattern on the walls as light beams through it.
       
     
 The grills made of discarded Whirlpool Washing machine wheels creates an unseen and elaborate pattern and contributes towards the cause of reusing scrap material to create a unique piece of art.
       
     
 The simplistic design of an open kitchen with cabinets made from scrap wood.
       
     
 The minimalistic interior and decor of the residence fits right in without creating much noise , keeping in mind the space and vibe the house projects.
       
     
 Toilet with white oxide finish.
       
     
_DSC1593.jpg
       
     
 The design of this residence breaks the shackles of a lot of generic ideas. The main concern while designing was to avoid creating an environmental imbalance in the area as it was a low-lying region.
       
     

The design of this residence breaks the shackles of a lot of generic ideas. The main concern while designing was to avoid creating an environmental imbalance in the area as it was a low-lying region.

 The idea was to raise the building from the ground , consequently forming a pond at the lowest point in the site which edges into the house  with a staircase dangling over it.
       
     

The idea was to raise the building from the ground , consequently forming a pond at the lowest point in the site which edges into the house with a staircase dangling over it.

43322973_10155397268636991_4865959433949151232_n.jpg
       
     
 The living area provides a serene atmosphere and absolute solitude created by the bamboo and rustic furniture made with scrap wood.
       
     

The living area provides a serene atmosphere and absolute solitude created by the bamboo and rustic furniture made with scrap wood.

 Perks of designing on site.
       
     

Perks of designing on site.

 Working on the ferrocement staircase that hangs from the bamboo.
       
     

Working on the ferrocement staircase that hangs from the bamboo.

 The focal point here is the cantilevered staircase hanging from the bamboo facade, that captures the wild side of this residence.
       
     

The focal point here is the cantilevered staircase hanging from the bamboo facade, that captures the wild side of this residence.

 The edifice made of bamboo and our mud block jali.
       
     

The edifice made of bamboo and our mud block jali.

_DSC1349.jpg
       
     
 Tiny , cozy places are not restrained to the interiors of the residence. Semi-private interstitial areas like these that connect the outside and the inside is the soul of this project.
       
     

Tiny , cozy places are not restrained to the interiors of the residence. Semi-private interstitial areas like these that connect the outside and the inside is the soul of this project.

 The intricately worked out rotating CSEB jali creates a congruous circulation of air and a beautiful pattern on the walls as light beams through it.
       
     

The intricately worked out rotating CSEB jali creates a congruous circulation of air and a beautiful pattern on the walls as light beams through it.

 The grills made of discarded Whirlpool Washing machine wheels creates an unseen and elaborate pattern and contributes towards the cause of reusing scrap material to create a unique piece of art.
       
     

The grills made of discarded Whirlpool Washing machine wheels creates an unseen and elaborate pattern and contributes towards the cause of reusing scrap material to create a unique piece of art.

 The simplistic design of an open kitchen with cabinets made from scrap wood.
       
     

The simplistic design of an open kitchen with cabinets made from scrap wood.

 The minimalistic interior and decor of the residence fits right in without creating much noise , keeping in mind the space and vibe the house projects.
       
     

The minimalistic interior and decor of the residence fits right in without creating much noise , keeping in mind the space and vibe the house projects.

 Toilet with white oxide finish.
       
     

Toilet with white oxide finish.

_DSC1593.jpg